Nieuws

Renovatie

Op dit moment wordt er hard gewerkt in de haven en er vindt vernieuwing plaats.

Door deze veranderingen zal de haven weer in ere hersteld worden. 

De sfeer van vroeger blijft behouden, maar dan wel met de moderne eisen die je van een haven mag verwachten.

Regelmatig zal er een update geplaatst worden zodat u op de hoogte blijft.

23. okt, 2016

Sloop botenhuis

De afgelopen twee weken is het grote botenhuis gesloopt inclusief het verwijderen van het asbest dak. Het uitzicht over het meer is nu zoals het hoort te zijn, vanaf het terras van het paviljoen is het surfstrand en de Groningerstraat zelfs zichtbaar. Bekijk de video voor een impressie van de sloop.

Sloop botenhuis 23-10-2016

2. okt, 2016

Renovatie van het paviljoen

Het afgelopen seizoen is er begonnen met de renovatie van het paviljoen. Dit jaar is er een nieuwe uitbater, Adriaan Roest, welke met dezelfde visie als de eigenaar Daan Sikkens, gezamenlijk aan de slag zijn gegaan.
Niet alleen de buitenkant is gedeeltelijk al gerenoveerd, binnen is de (spoel)keuken vervangen, is er nieuwe elektriciteit aangebracht, rondom is er dubbel glas geplaatst en is het pand beter geïsoleerd.

2. okt, 2016

Verwijderen van botenhuis

Er is besloten om het grote botenhuis te verwijderen waardoor het uitzicht over het meer vanuit het paviljoen en de haven beter tot zijn recht komt.
Aan het einde van de maand oktober (2016) zal er een begin gemaakt worden met het verwijderen van het asbestdak van het grote botenhuis, aansluitend zal de rest worden afgebroken.

2. okt, 2016

Aanvang renovatie walbeschoeiing centraal in haven

Op dit moment is er gestart met de renovatie van de walbeschoeiing in het centrale gedeelte van de haven. De voortgang hiervan zal regelmatig worden bijgehouden op deze pagina.

2. okt, 2016

Nieuwe jollensteiger

De locatie van de jollensteiger is verplaatst van centraal in de haven naar het oostelijke gedeelte. De jollensteiger is volledig opnieuw gemaakt en biedt meer ruimte voor de boten.

2. okt, 2016

Nieuwe sanitaire voorzieningen

In de oostelijke kant van de haven is er een nieuwe sanitair unit geplaatst voor de vaste ligplaatshouders en passanten. De unit bestaat uit twee maal damestoilet, een herentoilet en een urinair.

2. okt, 2016

Walbeschoeiing oostzijde haven gereed

De walbeschoeiing aan de oostelijke zijde van de haven is gereed, rondom is deze voorzien van kikkers en stootranden. Binnen in de kom zijn de ligplaatsen beter bereikbaar en tevens is hier gebaggerd. Het gras is ondertussen flink aan het groeien en maakt het geheel af.

2. mei, 2015

Aanleg golfbrekers buitenzijde haven gereed

2. mei, 2015

"NAM" steiger met zijsteigers is gereed

22. jun, 2013

Nieuwe drijfsteigers

De eerste twee van de vijf nieuwe drijfsteigers zijn zo goed als gereed. Deze zelf ontworpen moderne steigers zal de "NAM" steiger centraal in de haven vervangen.

3. jun, 2013

Walbeschoeiing vervolg (3)

De centraal in haven gelegen dam is gereed, rondom is deze voorzien van kikkers en stootranden. Binnen in de kom zullen 7 nieuwe ligplaatsen gecreëerd worden en tevens is hier voor een deel gebaggerd. Het gras is ondertussen flink aan het groeien en maakt het geheel af.

3. jun, 2013

Botenhuizen

In de zuid/west kant van de haven is botenhuis nr. 1 verwijderd, hierdoor is dit gedeelte van de haven een stuk ruimtelijker geworden. Op deze plaats zal in de toekomst open ligplaatsen gerealiseerd worden.

Van botenhuis 2, centraal gelegen in de haven, is het asbest dak verwijderd en zal worden voorzien van een nieuw dak. Verder zal deze gerenoveerd worden in dezelfde stijl zoals botenhuis nr. 3 die opnieuw is gebouwd.

28. feb, 2013

Walbeschoeiing vervolg (2)

Tijdens de winterperiode is er begonnen aan het vervangen van de walbeschoeiing centraal in de haven. Hierdoor wordt dit gedeelte beter begaanbaar en veiliger, maar ook komt dit de uitstraling ten goede.

17. aug, 2012

Steigers

Recent zijn er een aantal vaste steigers vervangen voor drijvende steigers. Daarbij is er elektra en water aangesloten op deze steigers en voorzien van verlichting.
Nieuw geplaatst is een optuigsteiger en een passantensteiger bij de in/uitgang van de haven. Ook nieuw is de passantensteiger voor het paviljoen.

Oud

Nieuw

Nieuw

17. aug, 2012

Botenhuis

Recent is het eerste botenhuis vervangen in de haven.

Oud

Nieuw

Nieuw

17. aug, 2012

Walbeschoeiing

De gehele haven wordt voorzien van nieuwe walbeschoeiing, de eerste meters zijn al zichtbaar.